Vastuullisuus

Vastuullisuus

Paikallista ja vastuullista – Humbugin periaatteet

Humbugin tuotteet edustavat ajatonta, hidasta muotia. Laukut ja asusteet pysyvät tyylikkäinä ja kestävät sesongista toiseen. Mallisto ei vaihdu vuodenajan vaan asiakkaiden kiinnostuksen mukaan. Kysytyimmät tuotteet jäävät valikoimiin.

Lue tästä lisää Humbugin arvoista ja toimintamme periaatteista.

Kestävää

Humbugin jokainen tuote on tehty huolellisesti käsityönä. Humbugi myös korjaa ja huoltaa tuotteitaan. Jos tuotteesi rikkoutuu, kysy korjausmahdollisuudesta Humbugin sähköpostiosoitteesta anni@humbugi.com

Kierrätettyä

Humbugin tuotteet valmistetaan muiden yritysten kuten verhoomojen ylijäämänahasta. Humbugi on tehnyt pitkään yhteistyötä paitsi muutamien pirkanmaalaisten verhoilijoiden myös satulatuoleistaan tunnetun kotimaisen yrityksen Salli Systemsin kanssa. 

Vuorikankaina käytetyt kankaat tulevat tamperelaisesta tekstiilinkierrätyspajasta Nextiilistä, joka saa materiaaleja lahjoituksina kuluttajilta tai yrityksiltä.

Eettistä

Humbugi tekee aina parhaansa selvittääkseen käyttämiensä materiaalien alkuperän. Humbugille on tärkeää, että yrityksen käyttämät materiaalit ovat turvallisia ja eettisesti tuotettuja. 

Humbugin tuotteilla on Avainlippu-merkki sekä Design from Finland -merkki.

Ekologista

Humbugi hyödyntää tuotannossaan aina toisten yritysten sivuvirtoja eli  ylijäämä- tai leikkuujätenahkaa. Nahka on alkuperältään eurooppalaista ja sen valmistuksessa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys. 

Sallilta ostettu nahka on ruotsalaisista naudoista Ruotsissa valmistettua kromitonta naudannahkaa. Tamperelaisilta verhoilijoilta ostettu nahka on pääasiassa itävaltalaista, laadukasta verhoilunahkaa. 

Humbugi ottaa huomioon ekologisuuden myös tuotteiden postittamisessa ja pyrkii käyttämään muovittomia pakkausmateriaaleja.

Paikallista

Humbugin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Tampereella Hiedanrannan Pajalla. Osan ompelutöistä tekee Myway Clothing Nokialla alihankintana.

Huolto

Humbugi-tuotteita voi hoivata nahan huoltoon tarkoitetuilla tuotteilla. Nahka ei säikähdä sadetta, mutta tuotetta kannattaa suojata sateelta mahdollisuuksien mukaan. Tavalliset tahrat voi poistaa nahan pinnalta miedolla saippualiuoksella kostutetulla kankaalla. Puhdistuksen jälkeen pinta on hyvä kuivata kankaalla tai paperilla. 

Suojaa tuote auringon säteilyltä sekä liialta kuumuudelta, ettei nahka kuivu. 

Kangaslaukun voi puhdistaa pyyhkimällä sitä varovasti kostealla rätillä ja miedolla pesuaineella. 

Humbugi korjaa ja huoltaa tuotteitaan. Vuoden ajan tuotteen ostosta huolto on ilmainen. Sen jälkeen hinta määräytyy työajan mukaan. Tiedustelut: anni@humbugi.fi

Humbugi Asuste - Nahkalaukut, korut ja asusteet