Uudenlainen -näyttely TAD viikolla

Tampereen Arkkitehtuuri- ja Design viikon ajan Finlaysonilla on esillä Modus Ry:n Uudenlainen -näyttely, jossa myös Humbugi mukana.

Erilaiset kierrätetyt materiaalit ovat monelle Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry:n jäsenelle punainen lanka sekä heidän taiteellisessa että kaupallisessa työskentelyssä. Ekologisuus ja kestävä kehitys ovatkin olleet Modus ry:n toiminnan ydinarvoja jo yli 20 vuoden ajan, aina sen perustamisvuodesta 2001 lähtien.

Yksi merkittävä osa-alue yhdistyksen kestävän kehityksen strategiassa on uusiomateriaalien käyttö. Ei ainoastaan käyttöesineiden muotoilussa vaan myös taidekäsityössä. Käyttämällä erilaisia uusiomateriaaleja taiteessa, voidaan kuluttajia herätellä miettimään omia kulutustottumuksiaan kohti kestävämpiä valintoja. Uudenlainen-näyttely korostaa hylättyjen ja käyttökelvottomien materiaalien arvoa ja herättää samalla keskustelua siitä, mikä itse asiassa on arvokasta. Taide ei vaadi uusia materiaaleja ja rahaa vaan luovuuden ja osaamisen myötä taiteella voi olla hyvinkin pieni hiilijalanjälki.

Humbugin Annilta näyttelyssä on esillä Minne minä nyt tiileni kannan -reppu. Reppu on valmistettu 2021 Modus Ry:n Kaari 20-vuotisjuhlanäyttelyyn. Teoksessa yhdistyy Humbugin tuotannon perinteinen kuviointi sekä Brick repun malli. Se on myös kannanotto taiteilijoiden ja käsityöläisten vähäisiin työtiloihin. Monen tamperelaisen tiilirakennuksen suojissa viihtyy monenlaisia käsillä tekijöitä kunnes työtilat viedään alta uuden asuinalueen takia.

29.9.-8.10.

Finlayson, TR5

Järjestäjä: Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ryhttps://www.modus.fi/