10+1 Taidekollektiivin Jatkuvuus Galleria Patinassa Jyväskylässä 9.4.-4.5.2022

10+1 Taidekollektiivin Jatkuvuus-ryhmänäyttely Jyväskylässä Galleria Patinassa 9.4.-4.5.2022.

Vaikka ympäriltämme katoaa asioita, esineitä ja eläviä olentoja, jatkuvuuden näkökulmasta tapahtuu koko ajan kehitystä ja muutoksia. Energia ei katoa, vaan se on ajassa tapahtuvaa liikettä muodosta toiseen, esimerkiksi kun toukasta syntyy perhonen. Jatkuvuus voi ilmetä teoksessa päättymättömyytenä tai olemalla esimerkiksi muuntuva kokonaisuus. Jatkuvuus voi olla myös tuttua, lohduttavaa ja turvallista; pysyvyyttä yli sukupolvien.

Jatkuvuus on kykyä vastaanottaa ja käsitellä niitä asioita, jotka meissä sekä yksilöinä että kollektiivin jäseninä tapahtuu; joko tiedostaen tai tiedostamatta. Jokainen taiteilija lähestyy aihetta omien kokemusten, oivallusten ja havaintojensa kautta. Myös materiaalit ovat vapaat ja jokaisen oma valinta. Esillä on yhteneväinen kokonaisuus erilaisista materiaaleista hyvin erilaisia teoksia. Monipuolisesti muotoilun, käsityön ja kuvataiteen kentällä toimiva 10+1 Taidekollektiivi on perustettu syksyllä 2019. Tekijöitä yhdistää Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Modus ry, jonka jäsenistä ryhmä koostuu. Tekijät toimivat muotoilun, korutaiteen, kuvataiteen sekä opetuksen parissa.

Ryhmään kuuluu 11 henkilöä, joista näyttelyssä ovat mukana taiteilijat: Henni Eliala, Niina Hiltunen, Anni Jokinen, Petra Jäppinen, Anu Kirkinen, Saija Lehtonen, Kukka Rantanen ja Laura Saarivuori-Eskola.

teos, jossa on kaksi taulua vierekkäin

Humbugin Annin teoksia esillä näyttelyssä. Teokset ovat myynnissä ja lisäksi näyttelyn ajan myynnissä on myös pieni erä Humbugin tuotteita.

10+1 kollektiivin Facebook
10+1 kollektiivin Instagram